Flatpanels – En af danmarks førende magasiner skriver om Neo produkterne

Dansk firmas produkter forbinder B&O-højttalere til TV af andre mærker

Kilde: Flatpanels den 9 august 2022

09 Aug 2022 | Rasmus Larsen |  3 kommentarer

En gruppe tidligere Bang & Olufsen-folk har skabt Neo TV som del af en produktserie, der skal give særligt ældre B&O-højttalere nyt liv sammen med bl.a. moderne TV-skærme.

B&O-produkter spiller godt sammen, men det kan være en udfordring at tilslutte det danske selskabs højttalere til TV-skærme fra bl.a. LG, Loewe, Philips, Samsung og Sony. Den opgave har et andet dansk selskab, NeoMesteren, kastet sig over.

“Vi er en flok passionerede mennesker, som alle har været ansat på B&O eller har udviklet produkter til B&O – vi kan ikke lade være med at arbejde med B&O produkter,” siger Rudi Pedersen, en af folkene bag Neomesteren, til Flatpanels.

Det er en anden tilgang end den som B&O, der selv er begyndt at åbne for samspil med andre TV-mærker, tager. B&O sælger pt. soundbaren Beosound Stage og forventes at lancere nyt senere på måneden på IFA-messen, hvor Flatpanels deltager.

Neo TV boksen
Neo TV er en lille sort boks, som tilsluttes TV-skærmen vha. optisk kabel (toslink) og BeoLab-højttalere vha. et RJ45-til-PowerLink kabel.

På den måde kan man tilslutte bl.a. Beolab 3 og 4, 8000, 6000, Penta, 4000 og andre B&O-højttalere. Boksen koster 1.995 kroner.

TV-lyden kan styres med B&Os fjernbetjeninger Beo4 eller Remote One. Andre B&O-fjernbetjeninger kan også anvendes, men dog med begrænset funktionalitet, oplyses det.

En serie af Neo-produkter
Neo TV er del af en serie af produkter fra NeoMesteren. Der findes også Neo 7, som gør det muligt at fastmontere og tilslutte TV-skærme fra andre mærker på BeoVision 7 gulvstanden og soundbaren.

Neo Radio til DAB-radio og pladeafspillere kommer efter sommerferien.

Det oplyses, at produkterne Neo Convert og Neo Boost er under udvikling, men de nærmere detaljer kendes endnu ikke.

Produkterne forhandles i Danmark i egen webshop samt hos forhandlere som Lyd og Billede Specialisten i Frederikshavn, LBS B-O i Frederikshavn, HiFi Center Jylland og Bremdal Radio & TV i Struer.