Powerlink kabel mellem Neo og B&O produkter

Hvad er et Power Link kabel og hvordan vælger jeg den rigtige til brug sammen med Neo produkter og B&O produkter. Alle detaljer om kablerne kan læses her.

Bang & Olufsen har i mange år brugt PowerLink kabler mellem produkterne. Neo produkter bruger også Power Link kabler mellem Neo- og B&O produkterne. Power Link kablet og standarden er udviklet på B&O og bruges kun mellem B&O produkter.

Har du derfor Powerlink kabler fra tidligere, kan de sikkert bruges igen.

Powerlink kabel med 8 pin DIN i begge ender for Neo produkter

Det er dog således, at B&O på et tidspunkt valgte at skifte fra det 8-polet DIN kabel til RJ45 stik.

Man skal derfor være opmærksom på, hvilke typer stik, der skal anvendes.

Neo produkter anvender Power Link kabel med RJ45 og DIN 8 polet

Der er typisk 3 typer af Bang & Olufsen Power link kabel.

Kablet indeholder 6 ledninger, hvoraf 2 par er par-snoet og skærmet (højre og venstre kanal. Desuden er hele kablet skærmet i et. Det var den første variant, som blev brugt af B&O produkter – et powerlink kabel fra b&o.

Kablet indeholder 8 ledninger, hvoraf 2 par er par-snoet og skærmet (højre og venstre kanal, 1 ledning er skærmet (data trafik) og en ledning til Overload signal. Hele kablet er skærmet i et.

Kablet bruges typisk til højttalere med display. Det er B&O højttalere, som BeoLab 3000, BeoLab 4500, BeoLab 5000, Penta MK II og Penta MK III.
Kablet bruges også til forstærkere, som ML/MCL Converter and BeoLink Passive.

Ovenstående højttalere og forstærkere skal anvende bestemte ledninger i kabel. Ben 6 på stikket er et Data-ben, som er krævet for at kunne anvende displayet på højttaleren. Ben 1 på stikket er tænd / sluk på højttaleren og endelig er ben 8 detektion af overbelastning på forstærkerne.

Kablet indeholder 4 ledninger og en stel-ledning (skærm). Hver kanal (højre og venstre) er tilsluttet skærmen samt en ledning til speaker on/off. Det originale B&O kabel af denne type har navnet Power Link Kabel MKIII.

Kablet bruges typisk til højttalere som BeoLab 2, BeoLab 3, BeoLab 4, BeoLab 7 series, BeoLab 9, BeoLab 10, BeoLab 11, BeoLab 12, BeoLab 14, BeoLab 17, BeoLab 18, BeoLab 19, BeoLab 20, BeoLab 4000 MK II, BeoLab 6002, BeoLab 8002.

Bruges et powerlink kabel MKIII til højttalere, som angivet under “Powerlink kabel model 2” , så kommer der støj i højttaleren, da disse højttalere har power supply med switch-mode teknik indbygget.

Det er heller ikke fornuftig at anvende “Powerlink kabel model 3” kablet over 10 meter længde. Det giver også støj i højttaleren.

Hvorfor findes “Powerlink kabel model 3” egentlig, når der opstår problemer med kablet. Det skyldes at kablet er tynd – typisk med en diameter på 2,5 mm – og det gør installationen nemmere – den gemmes nemmere væk bag lister og så videre.

Hvad er nu model 9 ? Det har vi valgt at kalde Power link kablet fra Neomesteren, som er et alternativ til Mk 1, Mk 2 eller Mk 3. Navnet Mk 9 er bare valgt, så der ikke sker forveksling – mere betydning har det ikke.

Hvorfor gør vi det ? På Neo Shop sælges både Mk 1, Mk 2, Mk 3 og Mk 9 af Powerlink kabler.

Power Link kabler er relative dyre at anskaffe, da kompleksiteten inde i kablet gør kablet dyrt at fremstille. Ledninger koster generelt ikke meget, men skærmede ledninger gør samt en sammenfletning i et kabel – så det ender med dyre kabler.

Er det nødvendig med de dyre dobbelt skærmede kabler ? I nogen tilfælde ja, men i mange tilfælde er det ikke.

Kablet Mk 9 er billigere end de andre modeller og er derfor et alternativ at vælge til forskellige setup – der er mange penge at spare på kabler.

Vi siger ikke, at man altid skal vælge Mk 9 kabler eller Mk 2 kabler – vi siger man skal vælge kablet efter anvendelsen.

DIN 8 Pin RJ45 Pin Beskrivelse Mk 1 Mk 2 Mk 3 Mk 9
1 5 Power Up
2 3 Signal GND
3 8 Audio Left Out
4 4 Speaker On/Off
5 6 Audio Right Out
6 2 Data Signal
7 Shield Data GND
8 1 Overload

Vi håber ovenstående tekst kan hjælpe på valget af det rigtige Power Link kabel til dine B&O produkter og Neo produkter.

Vi rådgiver primært i valg af kabler, hvor der indgår Neo produkter hvor vi har erfaring og kan give retningslinjer. De fleste vælger ud fra pris og kvalitet – men vi synes, du skal tænke på formålet også.

Neo 7 Adapter

Har du et Beovision 7 system og har opdateret TV til et nyt, hvor du anvender Neo 7 Adapter. Læs om Neo 7 Adapter her
Her kan du anvende alle kabel typer – men Mk 3 og Mk 9 er tilstrækkelig, hvis du kun har Beolab 7 højttaler tilsluttet. Der anvendes ikke data-signalet, så Mk 1 og Mk 2 er ikke nødvendig. Mk 9 har kun skærm rundt om kablet, men Neo Shop har et kabel på 0,5 meter og et så kort kabel opsamler ikke støj, du kan høre (mener vi)
Du kan derfor nøjes med det billige kabel.
Bruger du flere højttalere, så er det mere kompleks – se overfor i beskrivelsen, om de forskellige typer.

Neo Radio

Anvender du Neo Radio fra Neomesteren, så skal du forbinde et Power Link kabel mellem Neo Radio og dit B&O produkt. Læs mere om Neo Radio her
Her skal du anvende et MK 1, 2 eller Mk 9 splitter kabel, da afstanden typisk er kort.

Neo Shop har splitter kabler, hvor du opsplitter Powerlink signalet til flere højttalere. Er der kort afstand til højttalerne, typisk 1-2 meter til hver højttaler, så kan du bruge de billigere splitter kabler som Mk 9 fra Neo Shop. Er der lange afstande til højttalerne, så brug Mk 2 fuldmonteret (som er de dyreste).

Almindelige forlænger kabler på 1-2 meter kan anvendes som Mk 9 (billigste), men kommer du over 2 meter i forlængelse, så brug Mk 2 fuldmonteret (dyrest)

Er du usikker på valget, så køb Mk 2 kabler. De er absolut dyrest og er fuldmonteret.

En anden meget vigtig faktor – kan du høre forskel ? Hvad mener vi med det ? Hvis du ikke kan høre støj med de billige kabler, hvorfor så købe de dyre ? en simpel lyttetest afslører det jo enkelt.
I high-end HiFi branchen findes der jo gyldne ører, som kan høre forskel på kobber typen på et kabel …. det tror vi bare ikke de fleste mennesker kan !
Måske skal man bare selv vælge ud fra, om det giver en hørbar forskel !