Sådan installeres VESA pladen på BV 7-40 standen

Se også hvordan en VESA plade installeres på en BV 7-32 stand

Start med at fjerne Beovision TV fra standen. Dette gøres ved at løsne to skruer bag på standen – gem disse skruer, da de skal bruges igen for at montere VESA pladen fra Neo Mesteren.

Vær forsigtig med at fjerne B&O TV, da den er meget tung. Det er vigtig at være mindst 2 personer til at løfte TV’et af standen.

Nu skal du montere VESA pladen på dit nye TV fra LG, Samsung, Sony, Loewe eller Philips eller hvilken fabrikat, du har valg.

Vær meget forsigtig med skærmen på dit nye TV – det er meget nemt at ridse skærmen. Selv et lille sandkorn på bordet vil lave en ridse, som efterfølgende kan ses med det blotte øje. Du skal derfor have et underlag mellem skærmen og bordet. Det kan anbefales at anvende netop det materiale, som skærmen var indpakket i, da du tog den op af kassen. Børst og ryst dette materiale fri for støv og skidt, så det kan placeres på bordet, før du ligger skærmen på bordet.
Neomesteren har ingen ansvar for montagen eller evt ridser i skærmen ved montagen.

Gør klar til at montere VESA pladen fra NeoMesteren. Sammen med VESA pladen var der medleveret en plastpose med 4 stk sorte afstandsstykker, 4 stk sorte skruer og endelig 2 stk sort skruer (mindre skruer end de 4 stk).

Når skærmen er forsvarligt placeret på bordet, skal du starte med at udlægge de 4 stk sorte afstandsstykker på TV. Placer dem over hullerne, så de ligger klar til skruerne.

VESA plade på nyt TV - sådan monteret du afstands stykkerne

Placer derefter VESA pladen forsigtigt ovenpå de 4 stk sort afstandsstykker – uden at flytte med dem.

Er du i tvivl om, hvilke huller, der skal anvendes, så læs afsnittet i bunden af denne side, før du monterer VESA pladen. Afsnittet fortæller, hvordan du skal opmåle placeringen.

VESA plade på ny TV - sådan påsætter du VESA pladen

Monter nu de 4 stk sorte skruer med hånden, så de er løse. Du kan derfor små-justere pladen, indtil alle skruerne er monteret.

VESA plade på nyt TV - montering af skruerne

Spænd nu de 4 stk skruer med en skruetrækker. Der må ikke anvendes skruemaskinen, da det kan ødelægge pladen og hullerne i TV’et.

VESA plade på nyt TV - endelig resultat klar til Beovision 7-40
Du er nu klar -pladen er monteret korrekt.

Vær forsigtig med at montere TV med VESA pladen på B&O standen – det er bedst at være mindst 2 personer til at montere TV’et. TV’et skal vippes lidt, for at få pladen over den tilsvarende anordning på standen.

Monter de 2 skruer, som du fjernede, da du afmonterede B&O tv’et. Spænd skruene med en skruetrækker.

Læs også “Sådan installeres Neo 7 Adapteren”

VESA pladen – vælg de rigtige huller

VESA pladen fra Neo Mesteren indeholder mange huller, så den passer til forskellige TV og forskellige TV fabrikater.

VESA plade på nyt TV - hvordan skal afstanden være

Der er selvfølgelig frit valg, men følgende rettesnor kan være en vejledning.

Afstanden mellem Beolab 7 højttaleren / soundbaren og B&O tv er 2-3 centimeter – det er sådan den oprindelig er konstrueret.

VESA plade på nyt TV - mål afstanden fra bunden af TV

Afstanden fra VESA pladens øverste bue – vist på billedet herover – og til bunden af TV skal så være ca 38-39 centimeter.

Udmål det før du spænder VESA pladen.

På billedet ovenfor er der påmonteret en LG 55″ tv – med andre størrelser TV vil skruerne ikke nødvendigvis sidde i samme huller, som vist på ovenstående billede.